Європа готує удар по планах Путіна - що про це відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа готує удар по планах Путіна - що про це відомо

Європа готує удар по планах Путіна - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Незабаром у Росії проведуть референдум з приводу поправок у конституцію, які дозволять Володимиру Путіну бути президентом після чинного терміну. Представники Венеціанської комісії збираються оцінити цей законопроєкт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений відомством порядок денний.

Експерти планують оцінити, наскільки запропоновані зміни відповідають міжнародному праву та зобов'язанням Москви перед Радою Європи — стосовно виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

Комісія проведе обговорення під час 123-ї пленарної сесії, яка передбачається 18-19 червня.

Нагадаємо, гучний кремлівський законопроєкт має назву "Про вдосконалення врегулювання окремих питань організації та функціонування публічної влади". Головний його аспект — занулення президентських термінів Путіна, що дозволить йому знову балотуватися на цю посаду.

Венеціанська комісія планує розглянути законопроєкт після звернення 160 тисяч росіян.

Нещодавно у медіа з'явилися дані про підготовку звернення російського президента з нагоди підтримки конституційних змін. Росіяни обурилися такими достроковими планами Кремля. У соцмережі вони бурхливо обговорюють цей анонс, відзначаючи, що Путін в черговий раз підтвердив, що в Росії голосування проводяться для галочки, все давно вирішено без думки звичайних громадян.

Як повідомляв ONLINE.UA, російське суспільство сколихнув пропагандистський відеоролик на тему геїв та референдуму про правки у конституцію. Нещодавно адміністрація YouTube вирішила його блокувати. Агітаційний ролик мав назву "Чому поправки у конституцію Росію — це важливо". Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?