Європарламент отримав нового голову
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент отримав нового голову

Європарламент отримав нового голову

Новим президентом Європейського парламенту обрано італійця Антоніо Таяні, представника групи Європейської народної партії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.
Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що за підсумками четвертого туру виборів за Таяні проголосував 351 депутат, за кандидата від соціалістів Джанні Піттеллу - 202. У голосуванні взяли участь 713 депутатів. 80 бюлетенів визнали недійсними.
"Пан Антоніо Таяні зараз є президентом Європейського парламенту", - оголосив Шульц.

Читайте також: Гонка за безвізом: в Європі прийнято нове важливе рішення
Новообраний президент Європарламенту, зайнявши крісло в президії і подякувавши всім депутатам, запевнив, що буде президентом для кожного з них.
Президент Європейського парламенту обирається на два з половиною роки - половину терміну роботи парламенту. Чинний парламент був обраний 22-25 травня 2014 року і налічує 751 депутата від 28 країн-членів ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мартін Шульц заявляв, що замість чергового терміну в Європарламенті має намір балотуватися в німецький бундестаг від своєї партії СДПН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?