Європарламент піддався масштабній атаці - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент піддався масштабній атаці - що сталося

Європарламент піддався масштабній атаці - що сталося
Джерело:  online.ua

У мережу злили дані більше 1200 співробітників Європарламенту. Масштабшая витік даних торкнувся 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу. У відкритому доступі виявилися також конфіденційні дані і зашифровані паролі понад 200 членів Європарламенту, Європейської Ради та Європейської Комісії. Деталі витоку даних повідомив віцепрезидент ЄП з питань політики в області IT Марсель Колайя, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, яка надає послуги в сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадакія сказав, що виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, який є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами. Файли містили інформацію про тисячі людей і їхні зв'язки з політичними партіями та установами, в тому числі з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та інших. Хто стоїть за витоком даних поки невідомо.

Станом на даний момент, всі персональні дані співробітників Європарламенту були видалені з інтернету. Європейські чиновники заявляють про необхідність проведення розслідування хакерської атаки, через яку конфіденційна інформація з'явилася у відкритому доступі.

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо про хакерську атаку, скоєну на Бундестаг. В результаті були викрадені кілька тисяч електронних листів федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Вже є докази, що до масштабного витоку даних причетні російські хакери. Меркель відреагувала на гучний скандал - вона заявила, чтго німецька влада залишає за собою право вжити "заходів, в тому числі щодо Росії", у відповідь на такі "обурливі" дії. На думку Меркель, Кремль застосовує стратегію "гібридної війни", частиною якої є "дезорієнтація" і "перекручування фактів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що персональні дані мільйонів українців злили в мережу. Їх поширив один з Telegram-ботів. Зокрема, у відкритому доступі опинилася база даних, в якій було 26 мільйонів водійських посвідчень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?