Європарламент ухвалив невідкладне рішення через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент ухвалив невідкладне рішення через коронавірус

Європарламент ухвалив невідкладне рішення через коронавірус
Джерело:  online.ua

Європарламент ухвалив рішення щодо скорочення пленарної сесії у Брюсселі цього тижня на тлі поширення коронавірусу Covid-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Brussels Time.

З відповідною заявою виступив президент ЄВ Давід Сассолі ввечері у понеділок, 9 березня. За його словами, після поновлення засідань о 17:00 депутати можуть не повертатися на них аж до 09:00 вівторка.

Євродепутати 10 січня обговорять проблему коронавірусу, переговори з питання про європейський багаторічний бюджет, інциденти на кордоні між Грецією й Туреччиною, але не будуть голосувати.

Сесію завершать після дебатів. Нових зустрічей Європарламенту не планується також у середу, четвер. Утім. депутати не можуть голосувати дистанційно — наразі невідомо, що буде з наступними пленарними засіданнями, які стартують вже 30 березня.

Пленарні сесії тривають з вечора кожного понеділка до четверга. Ідею скоротити заходи запропонували після перенесення місця їх проведення до Брюсселя зі Страсбурга.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ України звернулося до населення із закликом не відвідувати країн, де активно поширюється китайський коронавірус Covid-19.

У міністерстві підкреслили, що громадянам України, які продовжують перебувати в країнах, де зареєстровані випадки інфікування коронавірусом, необхідно проявляти підвищену увагу і обережність, дотримуватися і виконувати вимоги місцевої влади, уникати відвідування уражених захворюванням регіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?