МЗС терміново звернулося до українців - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС терміново звернулося до українців - що важливо знати

МЗС терміново звернулося до українців - що важливо знати
Джерело:  online.ua

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавіруса в світі, українцям рекомендують утриматися від поїздок в країни, де зафіксовано багато випадків COVID-19, а в разі знаходження в одній з країн, де бушує епідемія, повідомити про своє місцезнаходження та контактні дані в найближчі дипломатичні установи України . Відповідні рекомендації українцям підготували в МЗС, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

У міністерстві підкреслили, що громадянам України, які продовжують перебувати в країнах, де зареєстровані випадки інфікування коронавірусом, необхідно проявляти підвищену увагу і обережність, дотримуватися і виконувати вимоги місцевої влади, уникати відвідування уражених захворюванням регіонів. Українцям, які знаходяться закордоном, рекомендували зареєструватися на вебресурсі "Друг" і стежити за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті відомства.

"У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров'ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися в найближчу дипломатичну установу України або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС: + 38-044-238-16-57, e-mail - cons_or@mfa .gov.ua", - наголошується в повідомленні.

Варто зауважити, що станом на ранок 9 березня в світі зафіксовано 110041 випадків зараження коронавірусом. Майже 62 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 3825 людей померли від інфекції. Стрімко епідемія розвивається в Італії - за останню добу кількість хворих людей збільшилася більш ніж на 1,5 тисячі і досягла 7375 осіб.

В Україні на сьогоднішній день підтверджено один випадок зараження китайським коронавірусом. Жертвою інфекції став житель Чернівців, який заразився під час подорожі до Італії. МОЗ України закликає жителів країни дотримуватися нескладних правил, щоб вберегтися від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ викрили популярні міфи про коронавірус. У Всесвітній організації охорони здоров'я нагадали ефективний спосіб, який допомагає вберегтися від інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?