Хлорка, часник і солярій не допоможуть: в ВООЗ викрили головні міфи про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Хлорка, часник і солярій не допоможуть: в ВООЗ викрили головні міфи про коронавірус

Хлорка, часник і солярій не допоможуть: в ВООЗ викрили головні міфи про коронавірус
Джерело:  online.ua

Хлорка, часник і солярій не допомагають в боротьбі з коронавірусом. Ефективний спосіб профілактики - регулярна обробка рук спиртовмісними антисептиками або їх миття з милом. У ВООЗ викрили популярні міфи про коронавірус, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

  1. Коронавірус не передається через укуси комарів - це респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом, тобто в результаті вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад при кашлі або чханні, а також крапель слини або виділень з носа.

  2. Коронавірус з низькою ймовірністю може передаватися через гроші - COVID-19 може зберігати життєздатність на поверхнях протягом кількох годин, в тому числі на банкнотах, але якщо дотримуватися правил гігієни рук, що ризик заразитися таким чином мінімальний.

  3. Вірус поширюється при кашлі та чханні не далі 1 метра, а не на 8 метрів, як стверджують деякі експерти - він не поширюється по повітрю на великі відстані.

  4. Електросушарки для рук не вбивають коронавірус.

  5. Солярій не є порятунком від коронавіруса - ультрафіолетове випромінювання може тільки викликати еритему (роздратування) шкіри.

  6. Обробка тіла хлоркою або спиртом не здатна вбити коронавірус, що проник в організм.

  7. Листи і посилки з Китаю безпечні для здоров'я - коронавіруси недовго зберігають життєздатність на предметах, таких як конверти або поштові посилки, тому заразитися через них неможливо.

  8. Немає ніяких доказів, що коронавірусом можна заразитися від домашніх тварин (кішок, собак). Але після контакту з тваринами рекомендується мити руки водою з милом, щоб захиститися від ряду поширених бактерій, таких як кишкова паличка і сальмонела, яки передаються через тварин .

  9. Наукових даних про те, що регулярне промивання носа сольовим розчином дозволяє захистити від нової коронавирусной інфекції, немає.

  10. Часник - корисний для здоров'я продукт, що володіє певними антибактеріальними властивостями. Проте, в ході поточної спалаху не було отримано жодних підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження новим коронавірусом.

  11. Заразитися новим коронавірусом (2019- nCoV) можуть представники всіх вікових категорій, а не тільки літні люди.

  12. Антибіотики не лікують коронавірус. Вони дозволяють лікувати тільки бактеріальні інфекції.

  13. Рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики або лікування інфекції, викликаної новим коронавірусів, немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні запустили онлайн-сервіс для моніторингу поширення коронавірусу по країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?