Коронавірус в Україні: запущений онлайн-сервіс для моніторингу
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: запущений онлайн-сервіс для моніторингу

Коронавірус в Україні: запущений онлайн-сервіс для моніторингу
Джерело:  online.ua

В Україні запустили онлайн-сервіс для моніторингу ситуації з поширенням коронавірусу. На карті щодня оновлюється інформація про нові випадки зараження і підозри на інфекцію по всіх містах України. Також позначені медичні установи, які можуть приймати інфікованих. Онлайн-сервіс для моніторингу коронавірусу в Україні запустив Директорат з питань регіональної політики і децентралізації Офісу президента, передає ONLINE.UA.

Червоним кольором на карті відображені підтверджені випадки зараження коронавірусом. Жовтим кольором позначені міста, в яких госпітализували людей з підозрою на інфекцію. Зеленим позначені основні медичні установи, які можуть приймати інфікованих, і де немає підозр та підтверджених випадків.

Станом на ранок 14 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. У Чернівецькій області - два випадки і в Житомирській - один випадок, який закінчився летальним результатом.

Всього з початку 2020 року в Центр суспільного здоров'я надійшло 67 повідомлень про підозру на COVID-19 (3 випадки - підтверджені лабораторно, 61 - негативні, коронавіруса немає, 3 зразка досліджуються). Як повідомляють в Центрі, на коронавірус лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків.

У світі на сьогоднішній день зафіксовано 145374 випадків зараження коронавірусом, з них майже 65 тисяч за межами Китаю. Найбільш гостро ситуація розвивається в Італії. Там заразилися інфекцією вже 17660 чоловік, понад 2 тисячі за останню добу - з них 1266 випадків завершилися летальних результатом.

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавіруса в Європі Україна ввела загальнонаціональний карантин з 12 березня по 3 квітня - закрили дитячі садки, школи та університети, а також скасували розважальні масові заходи. З 16 березня Україна закриває державний кордон з метою запобігання ввезенню в Україну коронавіруса з країн, де бушує епідемія. З 17 березня закривається авіасполучення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Чернівецька область ввела надзвичайний стан  через коронавірус - в області закрили гіпермаркети, супермаркети, ринки та торгові центри, за винятком продуктового сектора, а також обмежили рух маршрутних автобусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?