Європарламент вимагає безжально знищити останній козир Путіна - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент вимагає безжально знищити останній козир Путіна - у чому річ

Європарламент вимагає безжально знищити останній козир Путіна - у чому річ
Джерело:  online.ua

Після скандального отруєння російського опозиціонера Олексія Навального у очільника Кремля Володимира Путіна з'явилося чимало нових серйозних проблем на міжнародній арені. Так, 17 вересня офіційно стало відомо, Європейський парламент затвердив резолюцію щодо отруєння Навального, закликавши знайти і заморозити європейські активи фігурантів розслідувань опозиційного політика. Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримали 532 євродепутати, 84 висловилися проти, 72 утрималися. У резолюції політики запропонували створити санкційний механізм, який би уможливив збір інформації та заморозку європейських активів корумпованих осіб, які фігурують у розслідуваннях Фонду боротьби з корупцією Навального. Окрім того, ЄП закликав знищити останній козир Путіна - Північний потік-2, передає ONLINE.UA.

Окрім того, європейська влада вимагає ініціювати міжнародне розслідування отруєння Навального, залучивши до нього ЄС, ООН, Раду Європи та Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Також ЄП хоче, щоб Євросоюз якомога швидше ухвалив список масштабних обмежувальних заходів і посилив існуючі санкції проти Росії.

"На тлі справи Навального євродепутати підтвердили необхідність зупинки будівництва газопроводу "Північний потік - 2", до чого парламент закликав і раніше. Європарламент також запропонував інститутам ЄС ухвалити стратегію демократизації Росії і вимагати від Москви скасувати і доопрацювати ряд законів, в тому числі недавні поправки до Конституції, в яких йдеться про пріоритет російського права над міжнародним", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, європейські політики закликають Брюссель ухвалити стратегію підтримки російських дисидентів, неурядових організацій, і незалежних ЗМІ. Також не можна не згадати про те, що під час засідання Європарламент також підтримав резолюцію щодо Білорусі, що визнає Координаційну раду опозиції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко почав публічно стверджувати, що сценарій "знищення Білорусі" готувався протягом останніх десяти років. За його словами, до останніх події причетні саме США та Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?