Європарламент висунув жорстке звинувачення Путіну: в Росії обурено відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент висунув жорстке звинувачення Путіну: в Росії обурено відреагували

Європарламент висунув жорстке звинувачення Путіну: в Росії обурено відреагували
Джерело:  online.ua

Європарламент звинуватив президента Росії Володимира Путіна в переписуванні історії Другої світової війни. Європейські депутати вважають главу СРСР Йосипа Сталіна союзником лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, який дозволив німцям атакувати Західну Європу. Про це заявив депутат Європарламенту від Європейської народної партії Манфред Вебер під час дискусії на тему "Спотворення європейської історії і пам'яті про Другу світову війну", трансляція якої велася на сайті ЄП, передає ONLINE.UA.

"Ми в Європейській народній партії не можемо прийняти спроби Путіна переписати історію. Хоча Радянський Союз зазнав величезних втрат в ході війни, а його солдати проявили героїзм, не можна заперечувати, що пакт Молотова - Ріббентропа призвів до початку Другої світової війни", - заявив Вебер.

У свою чергу депутатка від Європейської народної партії і ексглава МЗС Латвії Сандра Калнієте назвала Сталіна "союзником Гітлера". Вона переконана, що саме Сталін дозволив Німеччині атакувати Західну Європу і залишив Велику Британію сам на сам з військами вермахту.

У Росії обурено відреагували на звинувачення у бік Путіна. У Держдумі РФ вважають їх безпідставними. Російські парламентарії впевнені, що пакт Молотова - Ріббентропа "зовсім не був причиною", що призвела до війни, і зухвало закликали ЄП "оцінювати історичні події з усіх боків".

Нагадаємо, в грудні на своїй великій пресконференції Путін почав виправдовувати вторгнення СРСР до Польщі за часів Другої світової війни. Він заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а просто ввів туди свої війська, оскільки влада вже не контролювала ситуацію. Путін також звинуватив Польщу в агресії і захопленні восени 1938 року частини

У польському уряді відреагували на брехню Путіна. Там нагадали російському лідерові, що Польща першою відчула на собі агресію нацистської Німеччини, і була першою країною, "яка боролася за захист вільної Європи".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща вирішила жорстко покарати Росію через скандальну брехню Путіна про Другу світову війну. Там готують жорстку резолюцію, яка на законодавчому рівні посилить боротьбу з російською пропагандою і дозволить заборонити Москві тлумачити історію "зі своєї точки зору".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?