Польща жорстко покарає Росію через скандальну брехню Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща жорстко покарає Росію через скандальну брехню Путіна

Польща жорстко покарає Росію через скандальну брехню Путіна
Джерело:  online.ua

У Польщі вирішили покарати Росію за скандальну брехню президента РФ Володимира Путіна про Другу світову війну. Там готують жорстку резолюцію, яка на законодавчому рівні посилить боротьбу з російською пропагандою і дозволить заборонити Москві тлумачити історію "зі своєї точки зору". Про це повідомила віце-спікерка польського сейму Малгожата Кідава-Блонська, передає ONLINE.UA.

"Боротьба з брехнею про Польщу і історію повинна бути послідовною і сильною, щоб бути ефективною. На наступному засіданні сейму я представлю проєкт резолюції про російську пропаганду, якою обмовляють Польщу. Ми повинні виробити єдину позицію в захисті доброго імені нашої країни!", - написала Кідава-Блонська в Twitter, зазначивши, що новий законопроєкт буде представлений парламентаріям вже 8 січня.

Кідава-Блоньска запропонувала польській владі і представникам опозиції ознайомитися зі змістом, а потім прийняти цю резолюцію.

"Я із задоволенням представлю проєкт президенту Польщі Анджею Дуді. Давайте разом покажемо Росії, що ми не згодні переписувати історію", - уклала віце-спікерка польського сейму.

Нагадаємо, черговий конфлікт між Москвою і Варшавою виник після скандальної заяви Путіна, який на засіданні Міноборони РФ в грудні назвав працювавшого в Третьому рейху польського посла Юзефа Липського "сволотою і свинею антисемітською". Пізніше Путін в ході своєї великої пресконференції несподівано для всіх почав виправдовувати введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію. Російський глава впевнений, що Сталін і Гітлер правильно зробили, що вирішили розподілити Польщу.

У Польщі жорстко відреагували на нахабну брехню Путіна. Зокрема, прем'єр-міністр Польщі Маттеуш Моравецький, коментуючи скандальну заяву російського президента про Другу світову війну, нагадав, що Польща першою відчула на собі агресію нацистської Німеччини, і стала першою країною, "яка боролася за захист вільної Європи". При цьому без співучасті тодішнього керівника СРСР Йосипа Сталіна в розділі Польщі і без природних ресурсів, які Сталін постачав Гітлеру, за твердженням Моравецького, націонал-соціалістам не вдалося б взяти Європу під свій контроль.

Також Моравецкій вважає, що Путін завжди нахабно брехав і продовжує брехати, коли Росія потрапляє під міжнародний тиск. Глава Кремля за спотвореною "історичною правдою", на думку польського прем'єра, приховує великі поразки Росії, яких тільки в 2019 році було не мало.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США жорстко поставили на місце Путіна за скандальну заяву про Другу світову війну. Посол США в Польщі Жоржетт М'юїр нагадала Путіну, що фюрер Третього рейху Адольф Гітлер і лідер СРСР Йосип Сталін були її винуватцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?