У США жорстко поставили на місце Путіна за скандальну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

У США жорстко поставили на місце Путіна за скандальну заяву

У США жорстко поставили на місце Путіна за скандальну заяву
Джерело:  online.ua

Фюрер Третього рейху Адольф Гітлер і лідер СРСР Йосип Сталін були винуватцями Другої світової війни. Про це нагадала президенту РФ Володимиру Путіна посол США в Польщі Жоржетт М'юїр, яка вирішила поставити на місце главу Кремля після його нахабної брехні і звинувачення на адресу польської влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломатки.

"Шановний президент Росії Володимир Путін, саме Гітлер і Сталін погодилися почати Другу світову війну. Це факт. Польща стала жертвою цього жахливого конфлікту", - поставила дипломатка на місце Путіна, відповівши на його провокаційні слова про ставлення Польщі до нацистської Німеччини.

Таким чином представниця американської дипломатії відреагувала на скандальну заяву Путіна, який на прес-конференції 19 грудня виправдав вторгнення СРСР на територію Польщі за часів Другої світової війни. Він заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а просто ввів туди свої війська, оскільки влада вже не контролювала ситуацію. Путін також звинуватив Польщу в агресії і захопленні восени 1938 року частини Чехословаччини.

У польському уряді відреагували на брехню Путіна. Там нагадали російському лідерові, що Польща першою відчула на собі агресію нацистської Німеччини, і була першою країною, "яка боролася за захист вільної Європи". При цьому без співучасті тодішнього керівника СРСР Йосипа Сталіна в розділі Польщі і без природних ресурсів, які Сталін постачав Гітлеру, націонал-соціалістам не вдалося б взяти Європу під свій контроль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Польщі звинуватили Путіна в зухвалій брехні, за якою глава Кремля приховує великі поразки Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?