Європейська кіноакадемія назвала найкращі фільми 2020 року
Категорія
Культура
Дата публікації

Європейська кіноакадемія назвала найкращі фільми 2020 року

Європейська кіноакадемія назвала найкращі фільми 2020 року
Джерело:  online.ua

Європейська кіноакадемія нарешті оприлюднила список переможців своєї щорічної премії. Тріумфатором у 2020 році стала трагікомедія "Ще по одній" Томаса Вінтерберга з відомим голлівудським актором Мадсом Міккельсеном у головній ролі. Ця стрічка розповідає історію про чотирьох друзів, які працюють вчителями старших класів. Вони перевіряють теорію про те, що людина з народження страждає від нестачі алкоголю в крові, а їх життя і робота стануть кращими, якщо вони будуть постійно підтримувати один і той же рівень алкоголю — 0,5 проміле. Спочатку їх експеримент здається вдалим, але потім виходить з-під контролю. Варто зазначити, що режисер Томас Вінтерберг присвятив свій новий фільм 19-річній доньці, яка мала зіграти у драмі одну з ролей, однак загинула в автокатастрофі незадовго до старту зйомок. "Ще по одній" отримав відзнаки у 4 номінаціях, передає ONLINE.UA з посиланням на Variety.

Ось як виглядає список лауреатів європейського "Оскара": 

Найкращий європейський фільм — "Ще по одній":

Найкраща європейська документалка — " Колектив":

Найкращий європейський анімаційний фільм — " Йозеп":

Найкращий європейський режисер —  Томас Вінтерберг, "Ще по одній".

Томас Вінтерберг

Найкращий європейський сценарист —  Томас Вінтерберг і Тобіас Ліндгольм, "Ще по одній"

Найкращий європейський актор —  Мадс Міккельсен, "Ще по одній"

Мадс Міккельсен

Найкраща європейська актриса —  Паула Бір, "Ундина"

Як уже згадувалося раніше, премію Європейської кіноакадемії за найкращі роботи в кінематографі вручають останні 22 роки, її також називають європейським "Оскаром". У 2020 році до довгого списку нагороди потрапила українська картина "Атлантида" режисера Валентина Васяновича, а у 2019 році — стрічка "Додому" Нарімана Алієва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український фільм "Домовина" талановитого режисера Кадіма Тарасова став справжнім тріумфтором на Іранському кінофестивалі.  Варто звернути увагу на те, що стрічку тричі відзначено на GILAK International Film Festival в Ірані в категоріях "Найкращий короткометражний фільм", "Найкращий режисер короткого метру", "Найкраща ідея".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?