Український фільм "Домовина" здобув одразу 3 перемоги на Іранському кінофестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Домовина" здобув одразу 3 перемоги на Іранському кінофестивалі

Український фільм "Домовина" здобув одразу 3 перемоги на Іранському кінофестивалі
Джерело:  online.ua

Український фільм "Домовина" талановитого режисера Кадіма Тарасова став справжнім тріумфтором на Іранському кінофестивалі. Варто звернути увагу на те, що стрічку тричі відзначено на GILAK International Film Festival в Ірані в категоріях "Найкращий короткометражний фільм", "Найкращий режисер короткого метру", "Найкраща ідея". Цією радісною новиною поділився сам режисер на своїй сторінці у Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Вітаємо режисера картини та всю творчу й продюсерську команду фільму та проєкту "Дивись українське!" з міжнародною відзнакою. Загалом, Кадім Тарасов в рамках проєкту "Дивись українське!" екранізував 5 фільмів, які було відібрано до офіційних конкурсних програм 46 українських та міжнародних кінофестивалів у 21 країні світу, де режисер отримав 12 нагород та відзнак", — йдеться в повідомленні.

Не можна не згадати про те, що за короткий проміжок часу фестивальної дистрибуції фільм вже отримав визнання кіноспільноти й наступні фестивальні нагороди:

  • Запорізький міжнародний Кінофестиваль ZIFF’19 (Україна), вересень 2019 року — І місце у номінації "Кращий ігровий фільм" та відзнака "За кращу режисуру";

  • VI Фестиваль короткометражного кіно "Громадський проектор" — переможець у спеціальній номінації "Окрема відзнака журі";

  • Міжнародний кінофестиваль "БУКОВИНА" – відзнака "Кращий режисер";

  • Відзнака "Кращий фільм програми" Ukrainian Film School в рамках ОМКФ 2019.

Варто зазначити, що фільм екранізовано за підтримки Міністерство культури, молоді та спорту України. Генеральним продюсер проекту є Андрій Різоль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що організатори Оскар-2021 нарешті почали приймати заявки від країн та складати список стрічок, що можуть претендувати на перемогу. Відомо, що Польща стала першою державою, яка визначилась із номінантом, та висунула на престижну нагороду фільм про українського мігранта. Наразі відомо, що стрічка має назву Never Gonna Snow Again ("Снігу більше ніколи не буде"). 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?