Європейські політики зважилися на сміливий крок, щоб зупинити Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Європейські політики зважилися на сміливий крок, щоб зупинити Лукашенка

Європейські політики зважилися на сміливий крок, щоб зупинити Лукашенка
Джерело:  online.ua

Декілька послів Європейського Союзу прийшли додому до нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич, членкині Координаційної ради, щоб захистити її від арешту. Першу світлину дипломатів разом із письменницею опублікувала міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде. Варто звернути увагу на те, що саме Алексієвич є останньою з семи членів президії Координаційної ради опозиції, які ще не заарештовані та не за кордоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Анн Лінде.

"Переслідування, арешти та насильницьке вислання опозиції у Білорусі є серйозним порушенням права на мирний протест білоруським режимом. Щаслива поділитися цим фото, щойно знятим у Мінську - зі Світланою Алексієвич поряд з європейськими дипломатами, серед яких і дипломат Швеції", - заявила глава МЗС Швеції.

Трошки пізніше заступниця посла Литви у Білорусі Аста Андріяускене у коментарі The Insider розказала, що у Світлани Алексієвич зібралися посли Литви, Німеччини, Польщі, Швеції, Словаччини та Чехії. Вона також наголосила, що першими приїхали посол Литви Андрюс Пулокас та вона - одразу після повідомлення Алексієвич, що до неї намагаються потрапити невідомі, згодом приєдналися всі решта.

"Коли ми приїхали, тут вже було багато журналістів, багато людей, пара мікроавтобусів. Ми покликали інших послів ЄС і приїхали посли Німеччини, Польщі, Швеції, Словаччини, Чехії. Зараз думаємо, що робити далі", - наголосила Аста Андріяускене.

Вона також підкреслила, що силовики намагалися потрапити у під’їзд, однак їх не пустили.

"Світлана чітко дала зрозуміти, що вона не хоче виїздити з країни, що хоче залишитися з людьми у Білорусі, хоча у неї багато можливостей поїхати", - додала Аста Андріяускене.

Варто звернути увагу на те, що 9 вересня офіційно стало відомо про затримання ще одного члена Координаційної ради Максима Знака. Світлана Алексієвич після цього журналістам розповіла, що до неї надзвонюють у двері невідомі особи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко почав стверджувати, що у Білорусі з РФ єдина армія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?