Ви подивіться, що робиться - Лукашенко знову б'є на сполох
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви подивіться, що робиться - Лукашенко знову б'є на сполох

Ви подивіться, що робиться - Лукашенко знову б'є на сполох
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко якого не визнають легітимним дуже багато країн, неочікувано почав стверджувати, що у Білорусі та Росії "єдина армія". Окрім того, скандальний політик продовжує запевняти, що Заходу найбільше потрібна Росія, а не Білорусь, яка розглядається лише як трамплін. Також диктатор поскаржився, що інтеграцію, прописану в союзному договорі Білорусі і РФ, зараз реалізувати неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "БелТА".

"Ми з вами суверенні незалежні держави. Хто нам заважає бути суверенними і незалежними? У нас найтісніша економічна кооперація. Хто заважає? У нас у військовому відношенні єдина армія. Чому хтось там на Путіна накочує, що він створив на моє прохання резерв (силовиків - ред.), який, до речі, не використовувався. Дай бог і використовуватися не буде.І якби раптом це сталося, ми б негайно захищали Росію. Так, як Росія створила резерв сьогодні. Тому що на зовнішніх кордонах ви подивіться, що робиться", - заявив Олександр Лукашенко.

Журналісти також поцікавилися у диктатора про можливу глибину інтеграції з Росією. Лукашенко на це відповів, що немає ніяких питань з точки зору економічної інтеграції.

"Ніяких немає проблем. Головне – рівноправна основа. Не все об'єднати і навпіл поділити, це – дурість, ми вдавимося від цього шматка. Повинна бути рівноправна основа".

На запитання про потенційну глибину інтеграції з військової та політичної точки зору Лукашенко відповів, що не вважає, що сьогодні "треба ламати ті структури в політиці, які є".

"У нас є Вища Державна рада. Прописані її функції і повноваження. Колосальні. Але Вища Держрада не функціонує на повну своїх повноважень. Союзний Радмін у нас є – спільний уряд. У нас є міжвідомчі ради. Вони не працюють так, як слід. Перш ніж городити паркан і створювати щось нове, давайте це задіємо. І якщо ми побачимо, що мало, ми зробимо ще один крок", - додав Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко зізнався, як обдурив Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?