Європол оголосив початок операції з пошуку активів підсанкційних росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Європол оголосив початок операції з пошуку активів підсанкційних росіян

Європол оголосив початок операції з пошуку активів підсанкційних росіян
Джерело:  online.ua

Європейське поліцейське агентство (Європол) спільно з країнами-членами ЄС розпочали операцію «Оскар» з виявлення активів, що належать росіянам, які потрапили під санкції.

Джерело: Європол

Європол розслідує підсанкційних росіян

Операція «Оскар» також буде спрямована на підтримку кримінальних розслідувань державами-членами щодо обходу торгово-економічних санкцій ЄС. Operation Oscar – це комплексна операція, яка триватиме щонайменше один рік і включатиме ряд окремих розслідувань, - повідомили в Європолі.

Вона буде проводитися у співпраці з країнами ЄС, Євроюстом, Європейським агентством прикордонної поліції та берегової охорони Frontex.

В рамках операції «Оскар» Європол сприятиме обміну інформацією та розвідувальними даними між партнерами та надаватиме оперативну підтримку в низці фінансових розслідувань, спрямованих проти злочинних активів та обходу економічних санкцій ЄС, пов’язаних із військовою агресією Росії щодо України.

Європол централізує та аналізуватиме всю інформацію, надану в рамках цієї операції, для виявлення міжнародних зв’язків, злочинних груп і підозрюваних, а також нових тенденцій та моделей злочинності.

Європол також надаватиме індивідуальну аналітичну підтримку розслідуванням, а також оперативну координацію, криміналістичну та технічну експертизу, а також фінансову підтримку відповідним національним органам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?