Євросоюз безжально покарав Путіна за Україну - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз безжально покарав Путіна за Україну - що відомо

Євросоюз безжально покарав Путіна за Україну - що відомо
Джерело:  online.ua

Євросоюз завдав нового безжалісного удару по оточенню російського президента Володимира Путіна. 28 вересня посли ЄС ухвалили нові санкції проти Росії за підрив територіальної цілісності і суверенітету України. Під обмеження потраплять особи, причетні до будівництва скандального Керченського моста, який Путіна незаконно побудував в окупованому Криму. Про рішення Брюсселя повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Посли ЄС дали зелене світло санкцій проти двох осіб і чотирьох компаній, відповідальних за будівництво Керченського моста. Рішення буде офіційно оформлено пізніше на цьому тижні", - написав він.

За неофіційними даними, нові європейські санкції будуть введені проти двох осіб і чотирьох юросіб РФ. Вони вступлять в силу після затвердження Радою ЄС і публікації в Офіційному журналі ЄС.

Важливо нагадати, що проти Росії діє цілий пакет санкцій. Вони забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території анексованого українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти. Відповідні кримські санкції ЄС запровадив ще в 2014 році після того, як Росія окупувала український півострів. Щорічно Рада ЄС продовжує і підсилює діючі обмеження. У 2020 році в Євросоюзі не змінили свою позицію. Там нагадують Кремлю, що Крим - це український півострів, і поки російська влада не поверне його офіційному Києву, санкційний тиск на окупантів буде тільки посилюватися.

Влітку 2020 року до кримських санкцій ЄС проти Росії приєдналися ще шість країн - кандидати на вступ до Європейського союзу Чорногорія та Албанія, члени європейської зони вільної торгівлі Норвегія і Ісландія, а також Україна і Грузія. При цьому в Росії вірять в те, що Захід не піде на новий рівень обмежень щодо Росії, оскільки від них можуть постраждати європейські компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США безжально покарали Путіна за Україну. 23 вересня Вашингтон розширив санкції проти Росії, під які потрапили ще вісім громадян РФ і сім організацій. Санкції вводяться у зв'язку з ситуацією в Україні, кіберзлочинами і втручанням Росії у вибори в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?