Євросоюз надасть Україні 5700 сонячних панелей
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз надасть Україні 5700 сонячних панелей

Євросоюз надасть Україні 5700 сонячних панелей
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні 5700 сонячних панелей для підтримки енергетичної безпеки.

Джерело: Урсула фон дер Ляєн

Сонячні панелі для України

Урсула фон дер Ляєн виступила з заявою про надання Україні сонячних панелей.

Вона сказала, що Росія цілиться в українську енергетичну інфраструктуру, завдаючи їй навмисних ударів.

Також, за її словами, Єврокомісія допомагає Україні з постачанням енергетичного обладнання, відновленням пошкодженої інфраструктури та впровадженням і розвитком відновлюваної енергії.

Місяць тому Урсула фон дер Ляєн ініціювала поставку в Україну сонячних панелей, сьогодні, 3 березня вона оголосила, що перша партія панелей вже незабаром буде доставлена в Україну.

За словами очільниці Єврокомісії, панелі, що передадуть Україні, вироблені у Європі за підтримки Європейського інноваційного фонду.

Вони, за її словами, зможуть покрити більше 11 тис кв. м. дахів громадських будівель.

Таким чином, сонячні панелі зможуть забезпечити електроенергією школи, госпіталі та пожежні депо.

Я впевнена, що інші європейські компанії, так само як і країни-члени надихнуться цим першим кроком, і Україна зможе покладатися на електрику, вироблену на власних теренах.

Енергетична допомога Україні

Україна отримала понад 5,3 тисячі тонн допомоги з 30 країн для відновлення енергосистеми.

Отримано 15 тис. запитів від понад 140 компаній.
Сьогодні литовська компанія Ignitis Group заявила, що передасть 12 млн євро на відбудову енергетичної інфраструктури України.

Про це під час круглого столу «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом» у Львові заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Він заявив про рішення найбільшої енергетичної компанії Литви Ignitis Group передати 10% отриманого надприбутку (що складає 12 млн євро) на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?