Євросоюз нарешті погодив план скорочення споживання газу
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз нарешті погодив план скорочення споживання газу

Євросоюз нарешті погодив план скорочення споживання газу
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу в загальних рисах погодила план Єврокомісії щодо скорочення споживання газу, однак є декілька винятків.

Джерело:  Spiegel

У ЄС узгодили план скорочення споживання газу

Згідно з останніми даними, домовленість планують офіційно підтвердити 26 липня під час спеціальної зустрічі міністрів енергетики в Брюсселі - вона повинна мінімізувати ризики, які можуть виникнути через повне припинення поставок російського газу.

За словами європейських дипломатів, план, який запропонувала ЄК, передбачає добровільне скорочення національного споживання на 15 відсотків у період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року.

Ба більше, пропонується створення можливості для ініціювання сигналу тривоги ЄС у разі серйозних перебоїв у постачанні та встановлення обов’язкових цілей економії.

Фото — flickr.com

Однак, порівняно з першим проєктом Комісії, існує значно більше можливих винятків. Зокрема, пропозиція Єврокомісії щодо обов’язкових цілей заощаджень потребує схвалення групи з 15 із 27 країн ЄС. Крім того, вони разом мають складати не менше 65 відсотків від загальної чисельності населення Євросоюзу, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що винятки також повинні передбачати, до прикладу, що такі країни, як Кіпр, Мальта та Ірландія, не повинні бути зобов’язані економити газ, доки вони не підключені безпосередньо до газової мережі іншої держави-члена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?