Євросоюз нарешті відреагував на санкції команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз нарешті відреагував на санкції команди Путіна

Євросоюз нарешті відреагував на санкції команди Путіна
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що рішення команди очільника Кремля Володимира Путіна запровадити санкції проти топ-посадовців Європейського союзу є доказом того, що Кремль продовжує дотримуватися шляху конфронтації. Про це йдеться у Декларації Високого представника з питань зовнішньої та безпекової політики.

Джерело: сайт Єврокомісії

Як в ЄС відреагували на рішення РФ ввести дзеркальні санкції

"Це рішення, яке безпосередньо спрямоване на Європейський Союз та його держави-члени, є неприйнятним, позбавленим будь-якого юридичного обґрунтування та безпідставним. Це свідчить про те, що Російська Федерація досі обирає шлях конфронтації замість того, щоб намагатись змінити негативну траєкторію відносин між ЄС та Росією",- заявив Жозеп Боррель.

РФ вислала впливових дипломатів Євросоюзу

30 квітня Міністерство закордонних справ оголосило персонами нон грата низку впливових європейських посадовців, серед яких - віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова та очільниця Європарламенту Давід Сассолі.

Окрім того, у "чорний список" Росії потрапили: Іварс Аболіньш, голова Національної ради Латвії з електронних ЗМІ; Маріс Балтіньш, директор Центру державної мови Латвії; Жак Мер, член французької делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи; Йорг Раупах, керівник прокуратури Берліна; Оса Скотт, голова Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Швеції; Ільмар Томуск, глава Мовного департаменту Естонії.

Євросоюз знайшов потужний інструмент для захисту України від нападу РФ

Ще 29 квітня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій описаний механізм впливу на РФ у разі військового вторгнення в Україну. Офіційний Брюссель повинен буде невідкладно відключити Росію від платіжної системи SWIFT, зупинити імпорт російської нафти та газу, а також заморозити всі активи олігархів Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?