У ПАРЄ звернулися до Кремля-агресора через події навколо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАРЄ звернулися до Кремля-агресора через події навколо України

У ПАРЄ звернулися до Кремля-агресора через події навколо України
Джерело:  online.ua

Група депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи поширила на чинній сесії заяву про провокації російського режиму та ескалації агресивної війни проти України.

Джерело: Апарат Верховної Ради

За оприлюдненими даними, у заяві говориться про зрив процесу врегулювання бойових зіткнень на сході.
Підписи на документі поставили парламентарі від делегацій України, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Грузії, Швеції, Румунії, Азербайджану. Він залишається відкритим для підписання.

“Останніми кроками, зокрема, нещодавньою відмовою від поновлення зобов’язань щодо припинення вогню, Росія демонструє своє небажання щодо мирного вирішення конфлікту на сході України. Навпаки, Росія відкрито підриває зусилля, спрямовані на сприяння миру, шляхом необґрунтованого переміщення своїх військ”, - говориться в матеріалах.

У заяві згадується збільшення порушень режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків окупаційного режиму, нарощування військової сили у безпосередній близькості до державних кордонів України, в ОРДЛО та Криму. Також депутати наголосили на жертви війни.

Парламентарі виступили з вимогами до Кремля щодо припинення провокацій, зупинки блокади Керченської протоки, а також надання інформації про військову діяльність за механізмом зменшення ризиків Віденського документа. На цьому наполягає Київ.

“Ми, що нижче підписалися, маємо серйозно сприймати провокації Російської Федерації та ескалацію військових дій і надсилаємо Росії дуже чіткий сигнал про те, що у разі відмови на Росію чекатимуть серйозні наслідки, включаючи санкції”, - заявили учасники національних делегацій.

Відзначається, що підтримку в поширенні документу надали члени неформальної групи “Балтік плюс”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?