ЄС вперше назвав кількість військ РФ біля кордонів України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС вперше назвав кількість військ РФ біля кордонів України

ЄС вперше назвав кількість військ РФ біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу офіційно повідомила, що на кордоні з Україною та в окупованому Криму Росія зосередила понад 100 тисяч своїх військових.

Джерело: сайт Євросоюзу

Які дані надав ЄС про кількість військ РФ біля України

19 квітня після заврешення відеоконференції очільників МЗС Євросоюзу, під час якої міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив колег з ЄС про нарощування військ РФ, шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель неочікувано для всіх почав стверджувати, що понад 150 тисяч російських військових знаходяться на кордоні України та в Криму.

Однак згодом команда європейського дипломата оприлюднила розшифровку тексту заяви Борреля на пресконференції, у якій "понад 150 тисяч" виправили на "понад 100 тисяч" військовослужбовців, не пояснивши причину внесення змін.

Що важливо розуміти, під час пресконференції шеф європейської дипломатії зізнався, що не може надати джерело походження цих даних, однак публічно визнав, що "це найбільше військове розгортання російської армії на кордоні з Україною".

Чи готовий ЄС захистити Україну від РФ

19 квітня очільник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками онлайн-засідання Ради Євросоюзу традиційно заявив, що дуже стурбований нарощуванням військ РФ.

Дипломат плекає надію, що команда господаря Кремля Володимира Путіна припинить ескалацію і запевнив, що ЄС "збільшить дипломатичні зусилля" на підтримку України. Однак він також наголосив, що ЄС поки не планує вводити додаткові санкції, щоб захистити Україну від агресії РФ.

"Російське нарощування військових сил дуже турбує. Понад 150 тисяч російських військових знаходяться на кордоні України і в Криму. Це найбільше скупчення російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було. Ми сподіваємося, що це зосередження припиниться згідно із заявами, які були адресовані президенту Путіну канцлеркою Меркель, президентом Байденом ", — заявив Боррель 19 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?