РФ неочікувано ввела обмеження на польоти над частиною окупованого Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ неочікувано ввела обмеження на польоти над частиною окупованого Криму

РФ неочікувано ввела обмеження на польоти над частиною окупованого Криму
Джерело:  online.ua

20 квітня офіційно стало відомо, що російська влада ввела до 24 квітня тимчасові обмеження на польоти над частиною окупованого Криму і Чорного моря.

Джерело: російський "Інтерфакс" з посиланням на міжнародне повідомлення для пілотів (NOTAM)

Що відомо про заборону польотів над Кримом та Чорним морем

"Оголошено район тимчасово небезпечним для польотів повітряних суден", - йдеться в повідомленні.

Згідно з координатами, в зону обмеження польотів до висоти 19 тис. метрів входить повітряний простір над південною частиною окупованого Криму (від Севастополя до Феодосії), прилеглими до Південного берега Криму територіальними водами, а також над частиною міжнародних вод Чорного моря.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно РФ офіційно попередила, що з 24 квітня по 31 жовтня "припиняється здійснення права мирного проходу через територіальні води РФ для іноземних військових кораблів та інших державних суден в ряді районів Чорного моря".

В бюлетені Управління навігації і океанографії Міноборони РФ, який оприлюднили ще 14 квітня, наголошується, що це стосується акваторії уздовж Південного берега Криму (від Севастополя до Гурзуфа), району біля берегів Керченського півострова (поблизу Опукського природного заповідника) і морської ділянки на захід від окупованого Криму.

США екстрено звернулися до авіаперевізників через ситуацію в Україні

Варто звернути увагу на те, що ще 19 квітня влада США закликала авіаперевізників проявляти особливу обережність під час виконання польотів над частинами Московського району польотної інформації і РПІ Ростова-на-Дону в Росії і в межах 100 морських миль від українських РПІ Дніпра, Сімферополя і Києва.

Що важливо розуміти, це рішення було ухвалене через геополітичне напруження пов’язане із стрімким нарощуванням збройних сил РФ біля кордонів нашої країни і на території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?