Євросоюз вимагає рішучих дій від команди Зеленського — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз вимагає рішучих дій від команди Зеленського — що сталося

Євросоюз вимагає рішучих дій від команди Зеленського — що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу знову нагадала команді українського лідера Володимира Зеленського про термінову необхідність розв'язати проблему конституційної кризи, яка з'явилася в результаті рішення Конституційного суду. Також в ЄС наголосили на необхідності відновлення кримінальної відповідальності за брехню посадовців у деклараціях. Усе це зазначається у комюніке Євросоюзу, який опублікували за підсумками онлайн-зустрічі високого представника ЄС-віцепрезидента Єврокомісії Жозепа Борреля та єврокомісара з питань сусідства і розширення Олівера Варгеї з главою Кабміну Денисом Шмигалем та віцепрем’єркою з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, передає ONLINE.UA.

Вказано, що європейські політики вимагають у офіційного Києва продовжити зусилля, які зможуть посилити верховенство права та боротьбу з корупцією. За словами представників ЄС, саме серйозна реформа судової системи є ключовою частиною цих зусиль.

"Нагадавши про необхідність вирішувати питання, пов’язані з нещодавніми рішеннями Конституційного суду України, високий представник ЄС наголосив на важливості відновлення кримінальної відповідальності за неправдиві декларації. Він зазначив, що нещодавно ухвалений закон щодо декларування хоча і є кроком у правильному напрямку в реагуванні на рішення КС від 27 жовтня, проте містить деякі недоліки та не створює необхідного ефекту для стримування і запобігання корупції", — сказано в документі.

Окрім того, Євросоюз вкотре нагадав, що готовий допомогти команді Володимира Зеленського знайти вихід з цієї ситуації.

Що важливо розуміти, український парламент ще 4 грудня відновив кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, тепер за брехню про статки передбачені штраф і обмеження волі. Через скандальне рішення КСУ щодо скасування е-декларацій наша країна може втратити підтримку МВФ, Світового банку та інших міжнародних партнерів, також це ставить під сумнів безвізовий режим із ЄС.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, представники КСУ офіційно заявили про відновлення роботи  відомства у вівторок, 8 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?