Євросоюз підготував українцям неймовірний сюрприз - деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз підготував українцям неймовірний сюрприз - деталі

Євросоюз підготував українцям неймовірний сюрприз - деталі
Джерело:  online.ua

Європейська політична еліта продовжує робити все можливе, аби допомогти Україні впоратися із наслідками пандемії коронавірусу та врятувати економіку країни. Так, 10 червня стало відомо, що Єврокомісія виділила офіційному Києву другий транш обсягом 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги. Про це офіційно повідомив очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль в соціальних мережах. Окрім того, він подякував європейським партнерам за постійну підтримку нашої країни у такі скрутні часи для всієї планети, повідомляє ONLINE.UA.

"Вдячні ЄС за схвальну оцінку процесу запровадження реформ в Україні. Отримані кошти підсилять економіку на тлі світової кризи", - написав очільник українського уряду у своєму Twitter.

Варто звернути увагу на те, що ЄК підтримала виділення Україні позики на 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги 29 травня. Що також важливо розуміти, виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила дванадцять політичних дій, узгоджених з Євросоюзом.

"Вони включали важливі заходи в галузі боротьби з корупцією та відмиванням грошей, управління державними фінансами, в банківському секторі, енергетиці, сферах охорони здоров'я та соціальної політики. Виділення макрофінансової допомоги було прив’язане до співпраці України з МВФ. Напередодні Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, маркофінансова допомога – це довготерміновий кредит із дуже низькими відсотками, який Євросоюз надає державам-партнерам. Ці гроші надходять до державного бюджету і можуть бути використані для погашення бюджетного розриву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду нарешті затвердила обіцяну програму співпраці з Україною у розмірі 5 мільярдів доларів. Що це означає та куди підуть ці гроші - всі відповіді можна знайти у нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?