Євросоюз почав публічно погрожувати Польщі: уже відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз почав публічно погрожувати Польщі: уже відома причина

Євросоюз почав публічно погрожувати Польщі: уже відома причина
Джерело:  online.ua

28 жовтня очільник комітету Європейського парламенту з громадянських свобод Фернандо Лопес Агілар виступив з гучною заявою після чергово скандалу, що спалахнув навколо Польщі. Впливовий політик зізнався, що стурбований рішенням Конституційного суду Польщі, яке посилило заборону абортів до майже повної. За словами представника ЄП, це може стати приводом для нової резолюції Європарламенту. Що важливо розуміти, саме Алігар є одним із авторів першого у ЄС звіту про ситуацію з верховенством права та відповідав за розділ про Польщу. Політик звернув увагу на те, що рішення КС обговорюватимуть на засіданні комітету, а далі це питання може стати темою резолюції Європарламенту, передає ONLINE.UA з посиланням на RMF24.

"Для ще однієї резолюції Європарламенту щодо Польщі явно є підстави. … У нас у Європарламенті буде стільки дебатів та резолюцій, скільки треба для відновлення європейських цінностей у Польщі", — наголосив Алігар.

За словами політика, хоча питання абортів — у компетенції національних органів країн-членів, офіційна Варшава виконувати Хартію про фундаментальні права і цінності, яка є частиною угод Євросоюзу.

Варто нагадати, що 23 жовтня Конституційний суд Польщі оголосив рішення про те, що аборт через дефекти плоду суперечить Конституції, встановивши правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні. Після цього у столиці країни спалахнули акції протесту. Поляки збиралися під церквами й соборами та подекуди зривали служби, у понеділок 26 жовтня блокували вулиці низки міст.

Лише нещодавно прем’єр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував масові протести та пообіцяв захист матерям і дітям, і "подякував за спокій" мовчазній більшості польського суспільства. Не можна також не згадати про те, що між депутатами Сейму ледь не сталася бійка, коли представники опозиції з гаслами проти заборони абортів спробували підійти до лідера партії "Право і справедливість", віцепрем’єра Ярослава Качинського. Останній нещодавно назвав демонстрації "шкідливими".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володмир Путін підготував неприємний сюрприз для ФСБ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?