Путін підготував вкрай неприємний сюрприз для ФСБ Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підготував вкрай неприємний сюрприз для ФСБ Росії

Путін підготував вкрай неприємний сюрприз для ФСБ Росії
Джерело:  online.ua

28 жовтня офіційно стало відомо, що Державна дума РФ ухвалила законопроект, який забороняє співробітникам Федеральної служби безпеки та Служби зовнішньої розвідки мати дозвіл на проживання за кордоном, за винятком випадків, коли це є службовою необхідністю. Варто звернути увагу на те, що документ вніс до Держдуми очільник Кремля Володимир Путін в рамках реалізації нових положень конституції. Що важливо розуміти, наразі в законах РФ "Про Федеральну службу безпеки" та "Про зовнішню розвідку" прописана лише заборона на громадянство (підданство) іноземної держави. Окрім того, російський президент може вносити подання щодо кандидатур керівників ФСБ і СЗР до Ради Федерації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

"Вводиться заборона мати дозвіл на проживання або інший документ, що підтверджує право на постійне проживання громадянина РФ на території іноземної держави, якщо це не обумовлено рішенням завдань оперативно-службової та розвідувальної діяльності. Заборона буде поширюватися на військовослужбовців, федеральних державних цивільних службовців і працівників органів ФСБ, а також на співробітників органів зовнішньої розвідки РФ", — йдеться в повідомленні.

Не можна не згадати про те, що ще в серпні Федеральна служба безпеки РФ накинулася з новими скандальними звнуваченнями на Україну — російські спецслужби почали стверджувати, що затримали російського військового, який нібито передавав секретні дані Міністерству оборони України. За словами представників російського відомства, затриманому загрожує до 20 років ув’язнення за статтею "державна зрада". Інцидент стався у місті Барнаул. Російська влада переконувала, що силовики затримали військовослужбовця Ракетних військ стратегічного призначення.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники спецслужб європейських країн нарешті змогли з’ясувати, хто ж насправді відповідальний за резонансний замах на головного ворога Путіна Олексія Навального. Експерти заявили, що до отруєння безпосередньо причетна ФСБ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?