Спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального та до чого тут Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального та до чого тут Путін

Спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального та до чого тут Путін
Джерело:  online.ua

Представники спецслужб європейських країн з'ясували, хто саме ймовірніше за все несе відповідальність за резонансний замах на опозиціонера Олексія Навального. Згідно з попередніми висновками отруєння сталося за причетністю ФСБ РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За оприлюдненими даними, відповідні висновки знайшли підтримку британської, німецької та французької розвідок. Саме тому ім'я директора ФСБ Олександра Бортнікова опинилося у новому санкційному списку, який узгодили в Євросоюзі та Лондоні окремо.

У рішенні говориться, що очільник кремлівського силового відомства забезпечив підтримку людей, які безпосередньо займалися отруєнням Навального.

Британське видання посилалося на два джерела, які вказали на ймовірну причетність Другої служби ФСБ. Це відомство "відповідає за протидію тероризму, екстремізму та внутрішньополітичним загрозам від імені Кремля".

Обидва джерела упевнені, що спецоперація не мала кінцевої мети вбивства Навального, це повинен був бути сигнал для політика, він мав би залишити Росію.

Слід нагадати, що посада директора ФСБ підпорядковується президенту Володимиру Путіну — саме він призначає головного силовика відповідно законодавству. Саме чинний державний лідер призначив Бортнікова та, судячи з усього, не планує його звільняти, попри усі підозри.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна Москва ніяк не може заспокоїтися після тих гучних звинувачень, які продовжує вислуховувати після скандального отруєння головного ворога Володимира Путіна — Олексія Навального.

Цього разу один із російських політологів Андрій Манойло неочікувано для всіх почав стверджувати, що дружина головного російського опозиціонера Юлія Навальна могла бути завербована західними спецслужбами, які через неї хотіли отримати контроль над впливовим політиком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?