Євросоюз починає розробляти ембарго на російську нафту
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз починає розробляти ембарго на російську нафту

Євросоюз починає розробляти ембарго на російську нафту
Джерело:  online.ua

Чиновники Європейського Союзу розробляють ембарго на російські нафтопродукти.

Джерело: The New York Times

ЄС планує відмовитись від російської нафти поступово

Блок тривалий час чинив опір забороні російської нафти через її величезні витрати для Німеччини та її потенціал порушити політику в регіоні та підвищити ціни на енергоносії.

Але чиновники та дипломати кажуть, що союз зараз рухається до прийняття поступової заборони, покликаної дати Німеччині та іншим країнам час для пошуку альтернативних постачальників.

Раніше цього місяця Союз застосував аналогічний підхід, коли заборонив російське вугілля, передбачивши чотиримісячний перехідний період.

Нафтове ембарго не буде винесено на переговори між ЄС.

За словами чиновників, країни-члени чекають останнього раунду виборів у Франції 24 квітня, щоб гарантувати, що вплив на ціни на газ не допоможе кандидату від правих популістів Марін Ле Пен і не зашкодить шансам президента Еммануеля Макрона на переобрання.

Європейський Союз, який прийняв п'ять раундів санкцій суворих фінансових санкцій проти Росії з початку вторгнення 24 лютого, перебуває під величезним тиском союзників, щоб припинити наповнювати скарбницю Кремля через закупівлю нафти.

Поки що вони не розглядали припинення імпорту газу з Росії, оскільки він залишається занадто критичним для важливих європейських економік, зокрема Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?