Євросоюз погодив виділення Україні 9 млрд євро макрофінансової допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз погодив виділення Україні 9 млрд євро макрофінансової допомоги

Євросоюз погодив виділення Україні 9 млрд євро макрофінансової допомоги
Джерело:  online.ua

Країни Європейського Союзу вирішили надати Україні 9 мільярдів євро фінансової допомоги.

Джерело: прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі

Україна отримає додаткові фінансову допомогу від ЄС

Цей історичний момент довгий час відкладався. Україна перебуває в стані війни, і їй нічим платити за велику кількість державних послуг, тому ми схвалили виділення 9 мільярдів євро на допомогу, – зазначив Моравецький.

У висновку Європейської ради за підсумками саміту йдеться про рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро.

Європейська рада відзначає, що Європейська комісія незабаром представить пропозицію про надання Україні нової виняткової макрофінансової допомоги в розмірі до дев’яти мільярдів євро у 2022 році, - йдеться у висновку.

Також Єврорада закликає Комісію швидко представити свої пропозиції щодо підтримки Європейським Союзом розбудови України в співпраці з міжнародними партнерами, організаціями та експертами.

Нагадаємо, що 20 травня Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі 600 мільйонів євро.

30 травня лідери Європейського Союзу на засіданні Європейської ради домовились надати Україні допомогу в розмірі дев’яти мільярдів доларів на повоєнну відбудову.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?