Війська РФ намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська — Міноборони

Війська РФ намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська — Міноборони
Джерело:  online.ua

Російські війська намагаються встановити повний контроль над Сєвєродонецьком й оточити українські війська в районі Лисичанська.

Джерело: брифінг речника Міноборони України Олександра Мотузяника

Ситуація в Лисичанську та Сєвєродонецьку

Найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному і південно-східному напрямках від Сєвєродонецька. Противник значно збільшив кількість авіанальотів. Ворог прагне встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, веде наступальні дії, щоб спробувати оточити наші війська у районі Лисичанська і блокувати основні логістичні шляхи, - поінформував представник Міноборони.

Також він зазначив, що внаслідок ударів по Лисичанську та навколишнім селам було зруйновано величезну кількість будівель. Під вогнем перебувають і такі населені пункти, як Борівське, Верхньокам'янка, Миколаївка, Біла Гора.

Нагадаємо, що голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що Захисники Сєвєродонецька у Луганській області отримали команду відходити на нові укріплені позиції.

Інформація стосовно того, чи перебувають частини ЗСУ у певному районі, включно із Сєвєродонецьком, є закритою, оскільки вона належить до того критерію, що це — дії сил і засобів оборони України. Ми про це не говоримо, - підкреслив Мотузяник.

Мотузяник зазначив, що «не потрібно шкодити веденню оборонної операції».

Будь ласка, давайте будемо чекати офіційної інформації від ЗСУ, перевіряти, бути пильними та вірити у ЗСУ, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?