Захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська не дасть армії РФ переваги у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська не дасть армії РФ переваги у війні

Захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська не дасть армії РФ переваги у війні
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків з американського Інституту вивчення війни, штурмові операції в районі Лисичанська та Сєвєродонецька не забезпечать кремлівську окупаційну армію істотною перевагою у війні проти України.

Джерело: ISW

Окупанти майже нічого не виграють від захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська 

Аналітики зазначають, що протягом найближчих тижнів темпи наступу кремлівських загарбників істотно знизяться.

Експерти припускають, що у найближчі тижні армія РФ припинить наступ за більшістю напрямків, що дозволить ЗСУ перейти у контрнаступ.

Проте за останні кілька днів кремлівські окупанти досягли певних успіхів в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, однак українські військові успішно виконали своє головне завдання та істотно сповільнили наступ армії РФ.

На думку експертів, тимчасова втрата Сєвєродонецька і Лисичанська не стане серйозним поворотним моментом у війні.

Окрім цього аналітики зазначають, що підрозділи армії Білорусі проводять мобілізаційні навчання вздовж українського кордону, але навряд чи вступлять у війну в Україні через їх слабкі можливості і негативні внутрішні наслідки військової участі з боку Росії.

 Війська РФ, ймовірно, наблизилися до південних околиць Лисичанська і підсилюють своє угруповання навколо Сєвєродонецька, щоб завершити захоплення Сєвєродонецька і Лисичанська. Ці досягнення навряд чи забезпечать російським силам вирішальну перевагу в подальших операціях в Україні і ще більше погіршать Російські шанси.

Загарбники продовжують спроби оточити українське угруповання в Гірському і золотому і, ймовірно, намагаються взяти під контроль ці населені пункти.

Окупанти, ймовірно, перекрили наземні українські лінії зв'язку вздовж траси Т1302 і використовують недавні досягнення вздовж шосе для посилення штурму Лисичанська.

Російські війська накопичили техніку і продовжували нарощувати оборонний потенціал уздовж південного напрямку.

За словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, українські військові відбили атаку кремлівських окупантів на Лисичанськ, однак армія РФ захопила Миколаївку.

За його словами, в Лисичанську знайдені тіла двох загиблих, а пораненого чоловіка госпіталізовано до Чернівців.

Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари. Зі всіх наявних видів озброєння російська армія відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, Білій Горі, Вовчоярівці, - зазначає очільник ОВА.

Гайдай підкреслив, що у Сєвєродонецьку окупанти пошкодили територію "Азот" та цегляного заводу, обстріляли селища Синецький та Павлоград та три розбиті декілька тижнів тому мости.

Багато будинків та приміщення житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську, страждають від російських снарядів навколишні села, - повідомив керівник ОВА.

Також, вчора та сьогодні зранку окупанти вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії.

При цьому ЗСУ змогли успішно відбити наступ ворога в районі Борівського.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Крім того, наші воїни відбили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали втрат та змусили відступити. Втім, силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу росіянам вдалося оволодіти Миколаївкою, - зазначив Гайдай.

Він визнав, що українським військовим доведеться відійти від Сєвєродонецька, оскільки всі позиції зруйновані в результаті безперервних ворожих обстрілів.

Доведеться відводити наших військових, але ми про це говорили - не треба розганяти зраду, ніхто не кидає наших хлопців, ніхто не залишить їх в оточенні. Зараз та ситуація, коли перебувати на розбитих позиціях заради того, щоб там просто перебувати, немає сенсу, - пояснив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?