Євросоюз пояснив, чому переговори з Туреччиною "зайшли в глухий кут"
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз пояснив, чому переговори з Туреччиною "зайшли в глухий кут"

Євросоюз пояснив, чому переговори з Туреччиною "зайшли в глухий кут"
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу заявила, що переговори з Туреччиною про членство у блоці зайшли в глухий кут, оскільки ЄС зафіксував згортання верховенства права в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на висновки, що були ухвалені за підсумками засідання Ради Європейського Союзу Люксембурзі.

"Туреччина все більше віддаляється від Європейського Союзу. Тому переговори про приєднання Туреччини фактично зайшли в глухий кут. В рамках переговорного процесу подальше відкриття чи закриття розділів не можливе, а робота з модернізації Митного союзу Туреччина-ЄС не передбачена",- сказано в повідомленні.

Влада Євросоюзу занепокоєна відступом Анкари від верховенства права та основних прав людини. Рада ЄС вкотре засудила спробу державного перевороту в Туреччині в 2016 році та реакцію на нього держави і нагадала про необхідність дотримуватися міжнародних стандартів.

В ЄС також наголосили, що Туреччина є "ключовим партнером" Європейського Союзу та нагадали про важливість подальшої дії угоди щодо біженців. Окрім того, Брюссель висловив готовність підтримувати "чесний і відкритий діалог" з Анкарою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада Євросоюзу заявила, що загальні і президентські вибори в Туреччині підтвердили сильну прихильність турецького народу до демократичних процесів, однак виборча кампанія в країні пройшла з порушеннями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?