Євросоюз розглядає збільшення поставок газу з Нігерії на заміну російському
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз розглядає збільшення поставок газу з Нігерії на заміну російському

Євросоюз розглядає збільшення поставок газу з Нігерії на заміну російському
Джерело:  online.ua

Європейський Союз шукає додаткових поставок газу з Нігерії, оскільки блок готується до потенційного скорочення поставок з Росії.

Джерело: Reuters

Газ з Нігерії може замінити російський

Про це заявив заступник генерального директора департаменту енергетики Європейської комісії Метью Болдуін.

Болдуін виступав у Нігерії, де цього тижня провів зустрічі з офіційними особами найбільшого виробника нафти в Африці.

Йому сказали, що Нігерія покращує безпеку в дельті річки Нігер і планує знову відкрити Транснігерський трубопровід після серпня, що дасть більше експорту газу до Європи.

ЄС імпортує 14% своїх загальних поставок СПГ з Нігерії, і є потенціал збільшити це більш ніж вдвічі.

Видобуток нафти та газу в Нігерії стримується крадіжками та вандалізмом на трубопроводах, через що термінал виробника газу Nigeria LNG Ltd на Бонні-Айленді працює на 60% потужності.

Якщо ми зможемо перевищити 80%, вдасться отримати додатковий СПГ, який може бути доступним для Європи. Вони (посадовці Нігерії) сказали нам: «Приходьте і поговоріть з нами знову в кінці серпня, тому що ми вважаємо, що можемо досягти реального прогресу в цьому», — сказав Болдуін.

Європейська комісія заявила в середу, що країни-члени ЄС повинні скоротити споживання газу на 15% із серпня по березень. Ціль спочатку буде добровільною, але стане обов’язковою, якщо Комісія оголосить надзвичайний стан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?