Євросоюз шокував новим рішення щодо Лукашенка - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз шокував новим рішення щодо Лукашенка - у чому річ

Євросоюз шокував новим рішення щодо Лукашенка - у чому річ
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота неодноразово погрожувала команді чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого вона не визнає легітимним, потужними санкціями, аби покарати офіційний Мінськ за свавілля та насилля проти мирних демонстрантів. Лише 25 серпня офіційно стало відомо, що санкційний список посадовців режиму Лукашенка, до яких застосують санкції Європейського Союзу, мають затвердити наступного тижня. Варто звернути увагу на те, що самого Лукашенка у списку немає. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка.

"Санкції ЄС щодо Білорусі мають бути плюс-мінус погожені і готові наступного тижня. Поки виглядає так, що Лукашенка у списку не буде, але це ще може змінитися", - розповів представник ЗМІ з посиланням на свої анонімні джерела.

Про те, що Європейський Союз запровадить санкції проти осіб, причетних до насильства та репресій і фальсифікації виборів у Білорусі, повідомив ще очільник Європейської ради Шарль Мішель під час брифінгу після відеозустрічі лідерів ЄС щодо ситуації у Білорусі.

"Ми твердо підтримуємо право білоруського народу визначає свою долю і ЄС невдовзі запровадимо санкції проти значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії і шахрайство з виборами", - заявив Шарль Мішель.

З окремим коментарем також виступила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Пролунала одностайна підтримка щодо підготовки санкцій ЄС проти осіб, відповідальних за те, що відбувається. Це будуть адресні санкції, спрямовані проти конкретних осіб, які не зачеплять народ Білорусі. Список людей, щодо яких буде запроваджено санкції, буде погоджений найближчим часом", - наголосила вона.

Очільник Європейської ради поскаржився на те, що вибори у Білорусі не були вільними та чесними і не відповідали міжнародним стандартам, саме тому Євросоюз не визнає результати виборів, оголошені владою. Шарль Мішель попросив офіційний Мінськ знайти мирний вихід з кризи, припинивши насильство, знизивши напругу і розпочавши всеосяжний національний діалог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко неочікувано звернувся до Володимира Зеленського та усіх українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?