Євросоюз сколихнув новий міжнародний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз сколихнув новий міжнародний скандал

Євросоюз сколихнув новий міжнародний скандал

В Європейському Союзі розгорівся новий гучний скандал - зазначається, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан почав вимагати у влади ЄС відправити у відставку віцепрезидентку Єврокомісії Віру Юрову через те, що він назвав "принизливими публічними заявами" про Угорщину. Про це інформує "Європейська правда" з посиланням на лист Орбана президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, опублікований 29 вересня, передає ONLINE.UA.

"За словами віцепрезидентки, в Угорщині будується "хвора демократія", до того ж вона образила громадян ЄС угорської національності, заявивши, що вони не в змозі сформувати незалежну думку", - зазначив прем'єр-міністр Угорщини.

На його переконання, подібні заяви суперечать нейтральній та об'єктивній інституційній ролі Єврокомісії, проголошеній у Лісабонському договорі.

"Будь-хто, хто порушує договір, не може виступати в якості захисника верховенства закону і європейських цінностей. Заяви комісара несумісні з її посадою в Єврокомісії, і її відставка вкрай необхідна. Поки цього не відбудеться, угорський уряд призупинить двосторонні переговори і політичні відносини з Вірою Юровою", - наголосив угорський політик.

Не можна не звернути увагу на те, що не нещодавно також міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга публічно почала вимагати відставки віцепрезидентки Єврокомісії Віри Юрової через її слова про угорську "хвору демократію". Як уже згадувалося раніше, Юрова, яка у чинній Єврокомісії має портфель з питань цінностей та прозорості, в інтерв'ю одному із німецьких медіа неочікувано заявила, що угорський прем'єр Віктор Орбан будує "хвору демократію". Згідно з останніми даними, Єврокомісія в найближому майбутньому має опублікувати звіт, який вперше оцінить стан верховенства права в кожній з 27 країн блоку. Угорщина вже почала критикувати цей документ ще до його оприлюднення.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, французький лідер Еммануель Макрон закликав Європейський Союз відновити спвпрацю з командою очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?