Макрон шокував світ скандальною заявою про Путіна та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон шокував світ скандальною заявою про Путіна та РФ

Макрон шокував світ скандальною заявою про Путіна та РФ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон неодноразово приголомшував світ гучними заявами про очільника Кремля Володимира Путіна, Росію та Україну. Доволі часто президент Франції безжалісно критикував свого російського колегу - зокрема, після скандалу з отруєнням відомого опозиціонера Олексія Навального. Однак найчастіше впливовий політик виступає за відновлення дружби Європи з офіційною Москвою. Так, 28 вересня Еммануель Макрон заявив, що розуміє стурбованість Литви з приводу Росії, проте також неочікувано додав, що співпраця з Володимиром Путіним та РФ необхідна для досягнення довгострокового миру в Європі. Свою позицію французький лідер озвучив під час візиту до Литви, інформує ONLINE.UA з посиланням на портал Delfi.

"Якщо ми хочемо, щоб мир запанував на довгий час, нам слід працювати з Росією, тому що у нас спільна географія і минуле", - заявив президент Франції.

Еммануель Макрон наголосив, що розуміє пережите Литвою і репресії, однак додав, що не можна "жити так, немов Європа - далеко віддалений від Росії острів".

"Тому нам слід працювати стратегічно. Тому слід прагнути до створення архітектури безпеки, відновленого співробітництва, відновленої довіри, яка не допускає наростання напруженості, дозволяє боротися з кібернетичними атаками, дезінформацією і дестабілізацією. На мій погляд, саме зміцнюючи суверенітет і безпеку Євросоюзу, як ми робили це з самого початку, і при наявності цього діалогу, ми будемо сильнішими", - заявив Еммануель Макрон.

Не можна не згадати про те, що раніше президент Франції під час дебатів у форматі відеоконференції у межах 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН поділився з українцями чудовою новиною. Він заявив, що нормандський формат досягнув прогресу. Також в ході свого виступу французький лідер акцентував на ситуації щодо розв’язаної РФ війни проти України, однак висловив лише одне речення.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Еммануель Макрон поставив ультиматум владі ЄС - уже відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?