Макрон поставив жорсткий ультиматум владі Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон поставив жорсткий ультиматум владі Євросоюзу

Макрон поставив жорсткий ультиматум владі Євросоюзу
Джерело:  online.ua

28 вересня французький лідер Еммануель Макрон екстрено надіслав листа президентові Європарламенту з вимогою якнайшвидшого повернення до роботи в Страсбурзі. Варто звернути увагу на те, що через побоювання і обмеження, пов'язані з коронавірусом, з лютого Європарламент не проводить щомісячні пленарні засідання у французькому місті. Замість цього засідання проводилися в Брюсселі, де виконується і більша частина іншої роботи. У своєму зверненні до очільника парламенту Давіда Сассолі Макрон наголосив, що міркування щодо ризику для здоров'я більше не можуть служити виправданням відмови від Страсбурга. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Ситуація, безумовно, важка, але вона така ж важка в Страсбурзі, як і в Брюсселі. У цих умовах ви повинні невідкладно повернутися до інституційної нормальності і відновити пленарні засідання в Страсбурзі з жовтня", - сказано в листі президента Франції.

Що важливо розуміти, парламент повинен був повернутися в Страсбург минулого місяця, але скасував цей план після того, як офіційний Париж оголосив ельзаське місто і його околиці "червоною зоною" через коронавірус. Чимало впливових політиків розкритикували це рішення і заявили, що вони розробили плани щодо захисту депутатів і співробітників Європарламенту.

"Парламент уже готовий скасувати свою наступну заплановану сесію в Страсбурзі, яка пройде з 5 по 8 жовтня, після того, як бельгійська влада оголосила місто "червоною зоною" через кількість випадків коронавірусу. Це означає, що, якщо співробітники парламенту поїдуть з Брюсселя до Страсбурга, їм доведеться самоізолюватись після повернення", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, Сассолі планує обговорити це питання з офіційними особами та високопоставленими депутатами Європарламенту, і остаточне рішення очікується найближчими днями. Друга страсбурзька сесія, яка повинна початися 19 жовтня, також викликає сумніви.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, лідерка ФРН Ангела Меркель звернулася із новим важливим попердженням до німців та усієї міжнародної спільноти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?