Євросоюз та США висунули Кремлю нову жорстку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз та США висунули Кремлю нову жорстку вимогу

Євросоюз та США висунули Кремлю нову жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Представники Бельгії, Британії, Естонії, Німеччини, Польщі, Франції та США звернулися до Росії з вимогою вивести свої збройні підрозділи з Грузії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням BNN-news.

Зокрема, вимога стосується домовленостей від 2008 року про виведення з суверенної країни війська, що перебувають на території так званої Південної Осетії з початку агресії проти Грузії.

За словами послів згаданих держав, вони "вкрай стурбовані" через заглиблення російської позиції в окупованих регіонах.

Дипломати наголосили, що Росії слід дотримуватися домовленостей від 12 серпня та 8 вересня 2008 року про "зобов’язання щодо забезпечення виведення збройних сил на позиції, які вони займали до початку бойових дій, і створення міжнародного механізму безпеки".

Слід нагадати, що Кремль визнав суверенність Південної Осетії та Абхазії, заснувавши у цих регіонах військові бази.

Як повідомило ONLINE.UA, японський уряд вирішив на мапі, присвяченій майбутнім Олімпійським іграм 2020 року, вказати чотири спірних острови як власність країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?