Японія "відібрала" Курили в Росії для Олімпіади
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія "відібрала" Курили в Росії для Олімпіади

Японія "відібрала" Курили в Росії для Олімпіади
Джерело:  online.ua

Офіційний портал Олімпійських ігор 2020 року, які прийме Токіо, вказав чотири Курильські острови як територію Японії. Про це повідомляє ONLINE.UA.

Мова йде про мапу, що демонструє рух олімпійського вогню. Вона зображує японськими острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан та угрупування Хабомаї. Вони віднесені до повноважень префектури Хоккайдо.

Слід зазначити, що російський уряд претендує на контроль над вказаними островами ще з періоду кінця Другої Світової війни. Кремль вважає, що законно приєднав ці території шляхом де-факто анексії за участю Червоної армії.

Японія вважає острови частиною Північних територій. Жителі країни навіть святкують щорічно відповідний день 7 лютого.

За результатами війни меж Токіо та Москвою не були підписані жодні мирні угоди. Існує лише меморандум 1956 року, згідно з яким радянська сторона була зобов'язана повернути два спірні острови під японський контроль.

Як повідомило ONLINE.UA, російський уряд раніше заявив, що готовий до підписання мирної угоди з Токіо лише після визнання японською стороною його суверенітету на Курилах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?