Росія поставила жорсткий ультиматум Японії щодо спірних Курил
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія поставила жорсткий ультиматум Японії щодо спірних Курил

Росія поставила жорсткий ультиматум Японії щодо спірних Курил
Джерело:  online.ua

Росія продовжить діалог з Японією щодо укладення мирного договору тільки тоді, коли Токіо визнає суверенітет РФ над спірними Курильськими островами.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Ми хотіли б, щоб наші японські сусіди чітко підтвердили очевидне, а саме - підсумки Другої світової війни, включаючи повне визнання і повагу суверенітету Російської Федерації, в тому числі над Курильськими островами. Без цього ми ніякої розмови організувати не зможемо", - сказав Лавров .

Крім того, в Раді Федерації дорікнули Японію за те, що Токіо підтримує США, заявляючи про порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Зокрема, глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що "Токіо робить велику помилку", підтримуючи Вашингтон в намірі переукласти ракетний договір з більшою кількістю учасників. Косачев підкреслив, що Японія тим самим підриває довірчі відносини з Росією, що складаються останнім часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Японії не виключили розміщення військових баз США на спірних Курилах, які окуповує Росія. Прем'єр-міністр Сіндзо Абе, кажучи про про можливість розміщення американських військових об'єктів на Курильських островах, підкреслив, що США мають право розміщувати свої військові об'єкти на території Японії в рамках японсько-американського договору про безпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?