Євросоюз та США заявили про ще одну тріумфальну перемогу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз та США заявили про ще одну тріумфальну перемогу України

Євросоюз та США заявили про ще одну тріумфальну перемогу України
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу та США заявили про ще одну масштабну перемогу України та похвалила нещодавнє ухвалення офіційним Києвом закону "Про розвідку". Так, в Консультативній місії Євросоюзу наголосили, що прийняття закону створює правову базу для ефективного парламентського нагляду за розвідувальними органами та спецслужбами нашої країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомленні КМЄС у Facebook.

"Це - важливий крок на шляху до забезпечення більшої підзвітності та прозорості в роботі цих відомств, що є наріжним каменем цивільного та демократичного управляння цим сектором, а також відповідає європейським та євроатлантичним нормам і принципам", — наголошується в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що ухвалення закону привітали і в посольстві США в Україні. У диппредставництві наголошують, що цей закон є важливим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції.

"Ефективний парламентський нагляд за розвідувальними органами є надзвичайно важливим для забезпечення їхньої підзвітності та сприяння демократичному управлінню", — зауважили американські дипломати.

Як уже згадувалося раніше, український лідер Володимир Зеленський підписав закон "Про розвідку", який народні обранці підтримали ще 17 вересня 2020 року. Що важливо розуміти, закон про розвідку є одним з проєктів, необхідних для євроатлантичної інтеграції України. Його розробили з урахуванням досвіду регулювання діяльності розвідувальних органів у країнах ЄС та НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський заявив, що українська влада всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги, однак виникли нові серйозні проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?