Євросоюз ухвалив довгоочікуване рішення щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз ухвалив довгоочікуване рішення щодо України

Євросоюз ухвалив довгоочікуване рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу нарешті оприлюднила довгоочікуване рішення про зняття заборони на імпорт та транзит територією ЄС продукції птахівництва з України через спалах пташиного грипу. Такими приємними новинами поділився посол України в Євросоюзі Микола Точицький, інформує ONLINE.UA.

"У результаті проведеної консолідованої роботи з Європейською комісією сьогодні опубліковано рішення щодо зняття заборони ЄС на імпорт та транзит територією ЄС продукції птахівництва з України. Заборона була впроваджена у зв’язку виявленням спалаху грипу птиці на території України", - розповів посол у своїх соціальних мережах.

Окрім того, він звернув увагу на те, Євросоюз вперше застосував режим зонування до України у контексті спалаху грипу птиці.

"Але ми не зупиняємося на досягнутому та плануємо запровадити механізм раннього попередження в аграрному секторі, що сприятиме своєчасному попередженню та належній боротьбі з захворюваннями тварин і рослин та запобіганню їх можливого негативного впливу на взаємовигідні торговельні відносини між Україною та ЄС", - підкреслив Микола Точицький.

Варто зазначити, що 29 січня в рамках Ради асоціації Україна-ЄС офіційний Київ просив у європейських партнерів локалізувати заборону найближчими селами навколо виявлених осередків зараження. Як відомо, влада ЄС призупинила імпорт продукції птахівництва з України у січні через спалах пташиного грипу на ПП "Хутір" у Вінницькій області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба зробив важливе попердження українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?