Євросоюз висунув безапеляційну вимогу Україні - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз висунув безапеляційну вимогу Україні - у чому річ

Євросоюз висунув безапеляційну вимогу Україні - у чому річ
Джерело:  online.ua

Єврокомісія нарешті опублікувала довгоочікувані вимоги, за яких будуть скасовані обмеження на подорожі для мешканців країн, які не входять в Євросоюз, в тому числі для України. В ЄС звернули увагу на те, що окрім епідемічної ситуації при ухваленні рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн слід враховувати принцип взаємності. За словами представників ЄС, чимало третіх країн також запровадили обмеження на подорожі для громадян, які прибувають з Євросоюзу. З метою рівного ставлення третя держава також має зняти обмеження на в’їзд з ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на рекомендації ЄК.

"Громадяни ЄС і громадяни асоційованих держав Шенгенської угоди, а також громадяни третіх країн, які законно проживають в Європейському Союзі, а також члени їх сімей повинні бути звільнені від обмеження на поїздки, незалежно від того, повертаються вони додому чи ні", - мовиться у рекомендаціях.

Що важливо розуміти, наша країна досі не скасувала обмеження на в’їзд іноземців у зв’язку з пандемією, тому повинна змінити ці правила, щоби отримати взаємне відкриття кордонів з боку ЄС. Окрім того, в Єврокомісії підкреслили, що наявність і надійність даних з третіх країн має розглядатися в якості головного критерію для відкриття кордонів. Варто зазначити, що обмеження на поїздки спочатку знімуть з третіх країн, які мають порівнянну або кращу епідемічну ситуацію, ніж в середньому по ЄС.

"Головними критеріями у цьому контексті будуть: число нових інфекцій на 100 000 населення; тенденція до зростання числа нових інфекцій; загальна реакція країни на COVID-19 з урахуванням таких аспектів, як тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування, лікування та звітність.Попередньою умовою для відкриття кордонів також буде здатність забезпечити дотримання заходів стримування, таких як фізичне дистанціювання, протягом всієї подорожі, від місця відправлення до місця призначення, в тому числі під час будь-якого можливого транзиту через райони підвищеного ризику", - йдеться в рекомендаціях.

Окрім того, ще один важливий аспект, на який будуть звертати увагу під час відкриття кордонів ЄС – це можливе використання третьої країни для транзиту мандрівниками інших країн, які не відповідають критеріям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кабміну Денис Шмигаль нарешті пояснив, чи будуть в Україна посилювати карантин - важливі подробиці можна знайти в нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?