Євросоюз висунув команді Зеленського безкомпромісну вимогу після нового скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз висунув команді Зеленського безкомпромісну вимогу після нового скандалу

Євросоюз висунув команді Зеленського безкомпромісну вимогу після нового скандалу
Джерело:  online.ua

Очільник представництва ЄС в Україні оперативно відреагував на повідомлення про пожежу у будинку голови правліня Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Як зазначалося раніше, вранці 23 липня сам керівник правління та співзасновник Центру протидії корупції Шабунін розповів про те, що його будинок підпалили — жертв немає, хоча в будинку й знаходилися батьки українського активіста. За словами чоловіка, його сусідка почула вибух та побачила, як спалахнув дім. Антикорупціонер переконаний, що його будинок підпалили, адже 2 тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з’єднання. Також очільник ЦПК цього ж дня запросив представників медіа подивитися на наслідки підпалу. В ЄС наголосили, що ця резонансна подія їх дуже стурбувала - вони вже озвучили нову вимогу команді українського лідера Володимира Зеленського. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на на заяву Матті Маасікас у Twitter.

"Я дуже стурбований звісткою про пожежу у будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна. Закликаю владу розслідувати цей випадок і, якщо підтвердиться, що підпал умисний – притягнути винних до відповідальності. Громадські активісти мають почуватися у безпеці, щоб займатися своєю роботою", - підкреслив голова представництва ЄС в Україні.

Що цікаво, сам Віталій Шабунін наголосив, що "як християнин благословляє виконавців і замовників". Окрім того, активіст додав, що "останнім дякує за мотивацію працювати ще більше".

"Спеціально для Аваківських експертів: рівно два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з’єднання. Запрошую журналістів побачити все на власні очі сьогодні... Хочемо вкотре нагадати про неспроможність влади захистити громадських діячів", - поскаржився глава ЦПК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Центр протидії корупції б'є на сполох, оскільки президент країни Володимир Зеленський вже підтримав голосування народних обранців за законопроєкт, який підриває незалежність НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?