Євросоюз висунув Путіну та Ердогану безапеляційну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз висунув Путіну та Ердогану безапеляційну вимогу

Євросоюз висунув Путіну та Ердогану безапеляційну вимогу
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу оперативно відреагувала но останні трагічні події, які шокували світ - в ЄС звернули увагу на те, що жодна з країн регіону не має бути зацікавлена в ескалації конфлікту між Вірменією і Азербайджаном. З такою гучною заявою виступив представник Європейської комісії Пітер Стано на щоденному брифінгу у Брюсселі, що відбувся 28 вересня. Впливовий політик наголосив, що на тлі міжнародних закликів до припинення насильства у Нагірному Карабасі, були заяви на підтримку тої чи іншої сторони. Що важливо розуміти, йшлося про турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана та очільника Кремля Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄК.

"Але те, що дуже важливо, і це частина повідомлення, яке ми надсилаємо нашим партнерам, всі, кожен гравець в регіоні, мають зробити внесок до припинення збройної конфронтації і досягнення мирного врегулювання" - підкреслив представник ЄС.

Стано також звернув увагу на те, що Євросоюз стурбований ескалацією в регіоні, адже вона загрожує дуже серйозними наслідками для стабільності.

"Ніхто не має бути зацікавлений, нікому не вигідний військовий конфлікт і ми цьому намагаємося всіляко запобігти. Ми як ЄС, як міжнародна спільнота закликаємо всі причетні сторони зупинитися, а всіх інших гравців регіону – зробити внесок у зупинку конфронтації" - додав Пітер Стано.

Як уже згадувалося раніше, 27 вересня Вірменія і Азербайджан відновили бойові дії і звинуватили одне одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху. Згодом влада Вірменії заявила про мобілізацію і воєнний стан. Що важлио розуміти, попередні бойові дії проходили на міжнародно визнаній ділянці азербайджано-вірменського кордону. Однак нове загострення відбувається всередині Азербайджану – на межі між Нагірним Карабахом (який Україна та більша частина світу, вважають окупованою частиною Азербайджану) та підконтрольною урядові територією.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 вересня речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російська влада стурбована відновленням військових дій між Вірменією і Азербайджаном і в разі потреби Володимир Путін готовий до рішучих дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?