Євросоюз вказав на найсуттєвіші промахи влади України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз вказав на найсуттєвіші промахи влади України

Євросоюз вказав на найсуттєвіші промахи влади України
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу звертає увагу команди глави держави Володимира Зеленського на те, що останні скандальні рішення Конституційного суду України поставили під сумнів досягнення офіційного Києва в боротьбі з корупцією, а також нагадали про вкрай важливе значення серйозної судової реформи для нашої країни. Це наголошується в щорічному звіті Євросоюзу щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який був оприлюднений 1 грудня, передає ONLINE.UA.

Представники ЄС наголошують, що протягом останнього року у сферах правосуддя, верховенства права і боротьби з корупцією можна помітити декілька позитивних зрушень. В першу чергу, йдеться про те, що Вищий антикорупційний суд виніс свої перші вердикти, а співпраця між САП і НАБУ покращилася. Також в ЄС зазначають, що кількість обвинувальних вироків щодо корупційних розслідувань поки залишається низькою. Окрім того, Європейський Союз не забув згадати про останні рішення Конституційного суду України. Як стверджують представники ЄС, саме вони поставили під сумнів досягнення офіційного Києва в боротьбі з корупцією.

За словами експертів, події довкола КСУ нагадали владі України життєву необхідність серйозної судової реформи.

"Рішення (КСУ від 27 жовтня — ред.) викликало значну суспільну критику, оскільки воно поставило під сумнів реформи, яких вимагали українські реформаторські сили після Майдану і міжнародне співтовариство, в тому числі через умови в рамках послідовних програм МВФ, макрофінансової допомоги, Плану дій щодо лібералізації візового режиму", — сказано в документі.

Також Євросоюз звернув увагу на те, що у Верховній Раді були зареєстровані кілька законодавчих ініціатив, спрямовані як на відновлення антикорупційного законодавства, так і на реформу КСУ, однак їх поки не розглядали.

Що важливо зрозуміти, звіт щодо виконання Україною Угоди про асоціацію ЄС публікує щорічно. Як відомо, саме він стане основою для Ради асоціації Україна-ЄС, яка запланована на 8 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  ЄС знайшов новий спосіб помститися Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?