Євросоюз знайшов новий спосіб помститися режиму Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз знайшов новий спосіб помститися режиму Лукашенка

Євросоюз знайшов новий спосіб помститися режиму Лукашенка

Європейський Союз не полишає спроб вплинути на ситуацію в Білорусі та поквитатися із нелегітимним президентом країни Олександром Лукашенком та його командою. Оскільки офіційний Мінськ потужні санкції ЄС не надто злякали найбільша фракція депутатів Європарламенту — Європейська народна партія — закликала до запуску міжнародного розслідування злочинів, скоєних режимом скандального проти власних громадян. Це зазначається у заяві групи ЄНП, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Група ЄНП рішуче засуджує порушення прав людини та брутальні дії режиму Александра Лукашенка, закликає до створення місії ЄС високого рівня щодо ситуації у Білорусі, а також до міжнародного розслідування злочинів, скоєних у Білорусі щодо людей, які мирно протестують за свободу, демократію та гідність", — наголосили європейські депутати Сандра Калнієте та Міріам Лексманн.

Варто звернути увагу на те, що Сандра Калнієте є віцепрезиденткою фракції. Міріам Лексманн — автор тексту резолюції від ЄНП щодо подій у Білорусі, яку 26 листопада розгляне Європарламент.

"Лукашенко та його режим повинні понести повну відповідальність за скоєні злочини. Хоча я вітаю додаткові санкції ЄС, але ми повинні забезпечити швидшу та більш рішучу реакцію на посилення репресій", — підкреслила Міріам Лексманн.

За словами Сандри Калнієте, місце Лукашенка і тих, хто допомагає йому зберегти владу - на лаві підсудних у міжнародному трибуналі. Політикиня нагадує, що ЄС повинен підтримати білорусів у їхній боротьбі за демократичні цінності. Що важливо розуміти, фракція ЄНП — це найбільша політична сила у Європарламенті. До неї входить 187 євродепутатів з усіх країн-членів.

Як уже згадувалося раніше, 19 листопада очільники МЗС країн Євросоюзу домовилися почати підготовку до нового раунду санкцій проти режиму Олександра Лукашенка. За попередніми даними, робота над новим санкційним пакетом завершиться до кінця листопада або на початку грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Лукашенко несподівано почав радити, як відсторонити його від влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?