Євросоюз вступився за Україну та жорстко поставив на місце Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз вступився за Україну та жорстко поставив на місце Путіна

Євросоюз вступився за Україну та жорстко поставив на місце Путіна

Влада Європейського Союзу нарешті відреагувала на засудження до тривалих термінів фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" закликом до команди російського президента Володимира Путіна скасувати рішення суду та негайно звільнити усіх незаконно затриманих українських громадян. Це наголошується у заяві речника ЄС з питань зовнішніх справ і політики безпеки, яку опублікували 18 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Європейський Союз не визнає застосування російського законодавства в Криму і місті Севастополі, оскільки воно є незаконним відповідно до міжнародного права", - сказано у заяві.

Влада Європейського Союзу також не визнає передачу громадян України з Криму до судів в Росії, наголосив речник.

"ЄС закликає Росію скасувати ці рішення і без зволікання звільнити всіх незаконно затриманих українців", - йдеться в заяві.

Європейський Союз вимагає, щоб команда Володимира Путіна припинила тиск на кримськотатарську громаду.

"На півострові повинні бути гарантовані міжнародні стандарти прав людини. Повний, вільний і необмежений доступ міжнародних правозахисників на всю територію України, включно з Кримом і містом Севастополем, як і раніше, має першорядне значення", - наголошується у заяві.

Як уже згадувалося раніше, 16 вересня Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону оголосив вироки від 13 до 19 років в'язниці фігурантам другої бахчисарайської групи у "справі Хізб ут-Тахрір". МЗС України висловило "рішучий протест".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада Європейського Союзу вимагає в українського парламенту  негайно привести закон про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у відповідність до Конституції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?