Євросоюз вводить COVID-паспорта з 15 червня
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз вводить COVID-паспорта з 15 червня

Євросоюз вводить COVID-паспорта з 15 червня
Джерело:  online.ua

Євросоюз остаточно вирішив ввести єдині COVID-паспорта. Так звані сертифікати здоров'я почнуть діяти у всіх країнах ЄС з 15 червня. Це буде єдиний документ, яким можна користуватися в електронній або паперовій версії. Втім, використання ковід-паспорта буде добровільним, однак він розширить можливості європейців під час пандемії і введеного карантину. Як працюватимуть ковід-паспорта розповів єврокомісар, який відповідає за вакцинацію в ЄС, Тьєррі Бретон, передає ONLINE.UA з посиланням на LCI.

Ковід-паспорт буде містити наступну інфомрацію про власника: дату народження, номер паспорта, завірений QR-кодом, дані про COVID-вакцинацію, а також відомості про перенесене захворювання.

"Використання сертифіката залишиться добровільним. Ті, хто не хоче отримувати сертифікат, зможуть і далі користуватися можливостями, що відкриваються", - запевнив Бретон, але підкреслив, що європейці без ковід-паспорта з більшою ймовірністю будуть піддані таким заходам, як карантин з боку держав-членів, якщо це виправдано міркуваннями громадської охорони здоров'я.

Нагадаємо, заборона на поїздки в Євросоюз з більшості країн світу діє вже рік. Країни ЄС закрили кордони, щоб зупинити поширення пандемії COVID-19. Але зараз на тлі розгортання програм вакцинації в Європі хочуть дозволити подорожі, оскільки туризм для більшості європейських країн є одним з ключових чинників відновлення економіки. В ЄС хочуть перейти до нової системи, яка дозволить туристам подорожувати, якщо вони зробили щеплення від COVID-19, перехворіли ковідом або надали тест на коронавірус з негативним результатом. Ця система буде аналогічна ковід-паспортами для європейців, які країни Європи попередньо домовилися використовувати для поїздок всередині ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єврокомісія затвердила COVID-сертифікати для туристів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?